اصول تهیه غذای سالم به منظور پیشگیری از وبا
نوشته شده توسط : امین

1 – مواد غذایی را کاملاً بپزید – تمام قسمتهای غذا باید حداقل تا دمای 70 درجه سانتیگراد حرارت ببیند. از غذاهای نپخته استفاده نکنید. مگر آنکه بتوان آنها را پوست کند یا از پوستش خارج نمود.

2 – غذای پخته شده را فوراً میل کنید – زمانی که غذای پخته شده در درجه حرارت اتاق خنک می‌شود، باکتریها شروع به رشد می کنند. هرچه فاصله زمانی بین پخت غذا و مصرف آن بیشتر باشد، احتمال آلودگی بیشتر می شود. زمانی که بین پخت غذا و مصرف آن فاصله‌ای وجود دارد. (مانند حالتی که در رستوران‌ها یا اغذیه فروشی‌ها وجود دارد) باید غذا تا زمان سرو کردن در درجه حرارت 60 درجه سانتیگراد یا بیشتر و بر روی اجاق نگهداشته شود.

3 – مواد غذایی پخته شده را بدقت نگهداری کنید – (یخچال) یا یخدان در دمای کمتر از 10 درجه سانتیگراد یا در دمای 60 درجه سانتیگراد یا بیشتر) غذای پخته شده ای که مصرف نشده‌اند و در جایی نگهداری شده‌اند برای استفاده جدید باید پیش از مصرف مجدد، کاملاً داغ شوند. غذایی که برای نوزادن تهیه می‌شود باید بلافاصله مصرف شود و هرگز برای استفاده مجدد نباید ذخیره و نگهداری شود.

4 – غذای پخته شده را کاملاً حرارت دهید – حرارت دادن کامل غذا بهترین راه برای حفاظت در برابر باکتری‌هایی است که امکان دارد در طی نگهداری ماده غذایی در آن رشد کرده باشند (در درجه حرارت پایین، رشد باکتریها آهسته می شود ولی از بین نمی‌رود). حرارت دادن مجدد مواد غذایی بدین معناست که تمام قسمتهای ماده غذایی حداقل به درجه حرارت 70 درجه سانتیکراد برسد. در حالی که غذا داغ است آن را میل کنید.

5 – از تماس مواد غذایی خام و پخته جلوگیری کنید – غذای سالم پخته شده حتی اگر تماس اندکی با غذای خام داشته باشد، ممکن است آلوده شود. این حالت انتقال آلودگی می‌تواند هم به صورت مستقیم (تماس ماهی خام با غذای پخته شده) یا غیر مستقیم (غذای پخته شده بر روی تخته برشی که قبلاً ماهی خام بر روی آن بریده شده است قرار گیرد یا با چاقوی مربوطه بریده شود) رخ دهد.

6 – مکرراً دستهایتان را بشوئید – پیش از شروع به تهیه غذا و پس از هربار وقفه در این امر (بویژه اگر از توالت استفاده کرده‌اید یا فرزند خود را شسته‌اید) دستهای خود را کاملاً بشوئید. دست‌های خود را پس از آماده کردن غذاهای خام همچون ماهی یا خرچنگ (حلزون صدفدار) بشوئید.

7 – تمام سطح آشپزخانه را تمیز نگهدارید. از آنجا که مواد غذایی براحتی آلوده می‌شوند، هر سطحی که برای آماده سازی مواد غذایی استفاده می‌شود باید کاملاً پاکیزه باشد.هر تکه یا ریزه مواد غذایی می‌تواند منبع بالقوه‌ای برای باکتریها باشد. پارچه‌هایی که برای شستن یا خشک کردن سطوح آماده سازی مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند باید هر روز تعویض و جوشانده شوند. پارچه‌های مورد استفاده برای پاک کردن کف زمین باید هر روز شسته شوند.

8 – از آب سالم استفاده کنید. استفاده از آب سالم برای تهیه غذا به همان اندازه مصرف شرب آن اهمیت دارد. اگر شکی به سالم بودن آب دارید، آب را پیش از افزودن مواد غذایی که بعداً پخته نخواهند شد یا آبی که برای تهیه یخ استفاده می شود را بجوشانید. بالاخص در مورد آب مصرفی برای تهیه غذای نوزادان مراقب باشید.

9 – مواد غذایی کنسرو شده، خشک شده و اسیدی باید سالم باشند .





:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 مرداد 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: